top of page

The Front Climbing Club

Description:

"Envisioned as a silhouette that contrasts its urban context, an echo of the dramatic Wasatch Range in the background. Like the heart of climbing – one that whispers of precise movement one minute, and pounds with coursing power the next – the space is designed to be both refined and raw. The desire to create an authentic destination was critical to the identity of the Front Climbing Club; it offers an ambiance that is complex and rich to its varied users, a departure from the typical climbing warehouse. Designed to be much more than a climbing gym; it is a community center, strength-maker, party-house, workplace, and showpiece for the owner as gym-operator and climbing wall manufacturer. The outcome dynamically weaves space and program that provides for classes, climbing, and events."

Client:

The Front Climbing Club

Salt Lake City, UT

Location:

30,000 SF

Size:

Withheld at Owner's Request

Cost:

Completed:

2016

Photographer: Scot Zimmerman

Similar Work

bottom of page