top of page

JC Penney Lobby

Description:

The owners of the iconic JC Penney building in Salt Lake City Utah were facing a tough challenge. The existing lobby of their fifteen story high-rise was dark, outdated and worst of all, too small.

Axis viewed this challenge as an opportunity to create an inviting and bright space because “you don’t get a
second chance to make a first impression.” The architects removed the stairs from the front lobby and relocated them to the side, opening up a larger two-story space for the lobby. The deliberate addition of clear glass for the exterior walls and the choice of light materials on the interior resulted in a much brighter feel inside the building. Silveti.com, a subsidiary of Axis Architects, provided the design and manufacturing of the metal panels for the contractors to install. The two-story metal wall wrapping up and morphing into a ceiling, imparted a unique and dynamic look.

From a maintenance stand point, which is always important to an owner, the materials are durable and will
withstand the impact of office lobby users. This downtown high-rise gained new life and will serve its users and welcome visitors for years to come.

Client:

Withheld

Salt Lake City, UT

Location:

5,000 SF

Size:

Withheld at Owner's Request

Cost:

Completed:

2019

Photographer: Scot Zimmerman

Similar Work

bottom of page