Carbon Fiber Manufacturing Facility

 

 

The design of the manufacturing expansion began by reinterpreting the floor plan to maximize efficiency and functionality. All major program elements are present, including lab spaces, locker rooms, and offices. For the exterior of the building, a large extruded volume is used to encapsulate the program elements and bound the building. This design allows corner offices with floor to ceiling windows while also responding to the relocated entrance. The design uses low-cost, durable materials already specified to be used by the owner, including a ribbed metal panel skin. This front area of the facility is the “face” of the corporation facing the future Mountain View Corridor, and as such, it isprogressive and iconic in its design.

 

 

Client: Layton Construction

Size: 106,000 SF

Cost: $16,000,000

Completion: July 2012